Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Kozan’da yöresel kıyafetli kadınlara spor eğitimi

Kozan’da yöresel kıyafetli kadınlara spor eğitimi

Kozan’da yöresel kıyafetli kadınlara spor eğitimi

Adana Büyüksehir Belediyesi tarafindan Kozan Ilçesi’nde deneyimli spor egitmenleri esliginde gerçeklesen ücretsiz spor egitimine katilan “salvarli, yaglikli teyzeler” renkli görüntüler olusturdu. Adana Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligi bünyesindeki spor egitmenleri Kozan Atatürk Parki’nda ücretsiz spor egitimi veriyor. Hafta içi sabah 07:00 – 09:00 ve aksam 18:00 – 20:00 arasinda gerçeklesen spor egitimine katilan kadinlar, egitmenlerin bir dedigini iki etmeyerek, saglikli ve zinde kalmaya çalisiyor.

7 den 70’e her yastan vatandasin bir araya geldigi spor egitiminde sakatliklara karsi bilinçlendirme, isinma ve germe hareketleri, kültü-fizik hareketleri ile parklardaki spor aletlerini en verimli biçimde kullanilmasi konularinda da bilgi veriliyor. Yöresel giysiler olan yaglik ve salvarlariyla haftanin bes günü spor egitimine katildiklarini söyleyen kadinlar, “Daha önce böyle bir imkanimiz yoktu. Ilk defa bu yil böyle bir egitim ve etkinlik görüyoruz. Bu imkani bize sagladigi için Adana Büyüksehir Belediye Baskani Sayin Zeydan Karalar’a tesekkür ederiz” diyerek, memnuniyetlerini dile getirdiler.

 

Yaklasik bir aydir spora katildigini söyleyen Zübeyde Avsar, spor egitimin faydasini gördügünü dile getirerek Kozanli kadinlari spora davet etti. Pandemiden önce spor egitimine basladiklarini fakat pandemi döneminde ara verdiklerini söyleyen Adana Büyüksehir Belediyesi spor egitmeni Sefik Musa Delibas,’’Etkinliklerimize Kozan’da vatandaslar yogun ilgi gösteriyor. Katilimcilar arasinda 10 yasinda olan da var 60 yasinda olan da var. 7’den 70’e herkesi spora davet ediyoruz’’ dedi.


  • Cumartesi 27.3 ° / 18 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 25.7 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu